Celozrnná mouka ječná jemně mletá BIO 1kg

 
59 Kč / ks
   
Kód produktu 46
Kategorie Mouky a zrní
 

Ječná celozrnná moukaje stejně jako ječmen výborným zdrojem sacharidů, které se pomalu uvolňují. Obsahuje mnoho vitamínů skupiny B, které dodávají energii a pomáhají proti stresu. Ječná mouka není standartní moukou používanou na pečení chleba - obsahuje málo lepku. Protože aleJečná moukazvyšuje svěžest, vláčnost a trvanlivost, velmi často se používá jako příměs do základů těst, nebo na pečení plochých chlebových placek. Z ječné mouky se také připravují skvělé lívance a palačinky.

Obecné informace:Celozrnné mouky jsou mlety z celých zrn. Obsahují tak maximum hodnotných látek, které jsou obsaženy především v klíčku obalu zrna. Narozdíl od obvyklých bílých mouk, tak celozrnné mouky přispívají k pevnějšímu zdraví a vitalitě. Nutričně cennější celozrnné mouky mají kratší trvanlivost, jsou tmavší a chuťově mnohem výraznější.

Živiny:vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín K, beta-karoten, kyselina listová, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, křemík, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy,...

Blahodárné účinky:protimikrobiální, protirakovinné, antioxidační, prospívá srdci, trávení a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi,...

Použití v kuchyni:Ječná celozrnná mouka lze použít na pečení a vaření ve formě příměsi (cca 20%) do běžné mouky na zlehčení a zvýšení svěžesti. Zejména se využívá do pečiva, knedlíčků, zavářek, omáček, pudinků, krémů, na palačinky, lívance,...

Hmotnost 1 kg